Dropshipping

Dropshipping is een populaire methode om producten te leveren aan je klanten, zonder dat je deze producten zelf in voorraad hoeft te hebben. In plaats daarvan verkoop jij het product aan de klant, vervolgens koop je het product in bij Petdiscount en wij versturen het rechtstreeks naar de klant. Op deze manier bespaar je als winkel zijnde geld en tijd, omdat het product niet door jou of je collega's verwerkt hoeft te worden.

Enkele voordelen van dropshipping op een rijtje:

» Minder kapitaal benodigd
» Makkelijk te schalen
» Breder aanbod van producten
» Flexibele locatie
» Lage overhead kosten
» Snellere levertijden

Ondanks onze cruciale rol binnen het leveringsproces, zijn wij compleet onzichtbaar voor jouw klant. Onze verantwoordelijkheid is de voorraad bijhouden en het versturen van de producten, terwijl de marketing, website ontwikkeling, klantenservice, retouren e.d. onder jouw verantwoordelijkheden valt.

Wat zijn de kosten?

Naast de normale verzendkosten , brengen wij niks in rekening voor het dropshippen/p>

Het Bestelproces

Hier vind je een voorbeeld van hoe het bestelproces zal verlopen:

Stap 1: Eindgebruiker plaatst een bestelling in jouw webshop.

Je klant is op zoek naar een specifieke bench voor zijn hond en plaatst een bestelling voor deze bench in jouw webshop. Nadat de bestelling is goedgekeurd gebeurd het volgende:

- Zowel jij als je klant krijgen een bevestiging van de bestelling, of per mail, of via de software van de webshop.
- De betaling wordt geregistreerd tijdens het checkout proces en wordt bijgeschreven op je bankrekening.

Stap 2: Je plaatst de bestelling bij Petdiscount

Je kunt de bestelling handmatig invoeren in onze webshop. Je selecteert de door jouw klant bestelde product, vult de (adres)gegevens van de klant in en betaald de bestelling d.m.v. ??n van onze betaalmethodes. De snelste oplossing voor webshops is echter om gebruik te gaan maken van onze API mogelijkheden, die bovenstaand proces grotendeels automatiseert!

Stap 3: Petdiscount verstuurd de bestelling

Wanneer het product op voorraad is en de betaling bij ons binnen is gekomen, gaat Petdiscount het product klaar maken voor verzending en opsturen naar jouw klant. Ook al wordt het product verzonden door Petdiscount, jouw bedrijfsnaam en adres staan op de adressticker en pakbon.

Stap 4: Het vervoersbedrijf licht de klant in

Wanneer het pakket is aangekomen bij het vervoersbedrijf sturen zij de tracking informatie naar de klant. Het bestelproces is compleet waneer het product verstuurd is, het aankoopbedrag is ontvangen en de klant ingelicht is over de status van zijn bestelling. Je winst is het verschil tussen wat jij naar je klant gerekend hebt en wat je betaald hebt bij Petdiscount!

Meer informatie over dropshipping kun je vinden bij "Ultimate guide to dropshipping" op Shopify.

Contact

Email us Bel ons

Telefoon: +31 591 562453

Customer service opening hours (CET)
Maandag09:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag09:00 - 17:00
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten